Expandmenu Shrunk

Stafford Events

Stafford Events zou Stafford Events niet zijn als wij zelf niet ergens een steentje aan bij zouden dragen!

Natuurlijk zijn er vele organisaties binnen nederland die wel een extra handje kunnen gebruiken. Maar aan welke organisatie doe je nu goed aan ?
Vaak hoor je verhalen dat van een organisatie het management in dure auto’s rijd, rekeningen aangevuld worden van het goede doelen fonds ect ect.

Nou daar staan wij dus totaal niet achter!

Drinkt u wel eens frisdrank? Vast wel. Dan levert u ook de lege flessen in bij de flessenautomaat bij de supermarkt. Daar krijgt u geld voor terug en dat is zeker meegenomen voor u. Maar wist u dat u op 2 manieren geld kunt terug krijgen met 1 frisdrankfles ? U kunt de fles apart inleveren van de dop van de fles. U werpt dan simpel de fles zonder dop in de machine. Deze word dan alsnog geaccepteerd en u houd de dop over. Het geldbedrag dat u terug krijgt voor de fles blijft hetzelfde als  voor een complete fles met dop. Deze dop weegt gemiddeld 2 gram. Deze dop kut u sparen en inleveren bij 1 van de inlever lokaties die door heel Nederland verspreid zitten. Als u deze dop inleverd, word deze door het inzamelpunt weer ingeleverd op een ander punt en hier worden alle doppen gewogen in gewicht. Voor dit gewicht wordt er een vergoeding uitgekeerd aan het KNGF om zo puppy hondjes een goede opleiding te geven. Wanneer zij klaar zijn met hun opleiding, worden deze puppy’s geplaatst bij mensen die behoefte hebben aan een geleidehond. Zo dragen zij ook een stukje bij aan de maatschappij. En dat door die ene dop die u extra heeft ingeleverd. Kortweg: 1 fles met een dubbele beloning!

Hieronder vind u een korte uitleg van de KNGF. Spaart u ook mee ?

Een van de succesvolle acties is de officiële doppenactie van de KNGF Blindengeleidehonden.
Alle huishoudens in Nederland die hieraan meedoen, doneren in feite mee aan deze actie. Niet met geld maar met “Doppen”
Doppen van vele producten zoals frisdrankflessen, melkpakken, deksels van potten pindakaas en ga zo maar door.
Deze worden in grote hoeveelheden verzameld en op 1 van de vele verzamelpunten bij hun in de buurt afgeleverd. Deze verzamelpunten controleren de doppen of er geen plasticjes, kartonnetjes of labeltjes in of op de doppen zitten en of de doppen van hard plastic zijn. Doordat dit door deze verzamelpunten wordt gedaan, ligt de vergoeding per kilo hoger. Wanneer er weer een “volle” rit klaar staat, wordt deze door de vrijwilligers naar 1 van de inzamelpunten in Nederland gebracht. En zo helpen vele mensen de KNGF mee, puppy’s en andere honden op te leiden zodat de mensen een goed getrainde hond ter beschikking kunnen krijgen.

Is dat een mooi/goed doel of wat !

Lijkt het je nu leuk om net als vele andere voorgangers mee te doen aan deze actie ? Dat kan ! EN, het kost je geen geld, alleen een kleine moeite! want of je nu de colafles in de automaat stopt met dop of zonder dop, de automaat accepteert de fles, jij krijgt je geld en door de dop in te leveren, help je ook nog mee met het opleiden van blindengeleidehonden. 3x succes!

Kijk voor de regels en deelname op de volgende link: KNGF geleidehonden doppenactie facebook pagina of: geleidehond.nl/doppen of contact ons via ons contact formulier.Comments are closed.