Forum

[Gesloten] Forumregels  

  RSS

Djmaartenn
(@sitebeheer)
Active Member Admin
Lid geworden:1 jaar  geleden
Berichten: 5
22/04/2017 11:12 pm  

Het lezen van onderstaande "forumregels" is belangrijk!

Ze zijn bedoeld om het forum overzichtelijk / leesbaar te houden en dat is in het belang van iedereen.

1 Registreren en de forumregels. Het forum op deze website is voor iedereen toegankelijk (leesbaar). Echter, om berichten te kunnen plaatsen & beantwoorden is het noodzakelijk om geregistreerd te zijn. Je registreren betekent dat je akkoord gaat met onze forumregels. Leden die zich niet aan de forumregels houden, kunnen (al dan niet na een waarschuwing) worden verbannen van dit forum.

2. Fatsoensregels. Op dit forum gelden de normale fatsoensregels. Ongewenst zijn daarom onder andere: het gebruik van scheldwoorden of schuttingtaal iemand beledigen of aanvallen het plaatsen van iemands privégegevens porno of schokkend materiaal racistische uitlatingen bedreigingen Wees altijd behulpzaam en toon respect naar anderen en het forum.

3. Aansprakelijkheid. Gezien de hoeveelheid van berichten en de onmogelijkheid ze allemaal op alle aspecten te controleren nemen wij geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid, (on)volledigheid of wettelijke toelaatbaarheid van berichten. Ieder lid is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen bericht!

4. Berichten (vragen / antwoorden / opmerkingen) plaatsen. Gebruik een duidelijk onderwerp / titel. Onderwerpen als: "langzaam", "datagebruik", "help", "de eerste keer" of "is dit wat" zijn nietszeggend en zorgen er voor dat zoeken naar bepaalde berichten moeilijker wordt. Geef in het onderwerp (topictitel) dus duidelijk en kort aan waar jouw vraag of bericht over gaat! Voordat je een nieuw topic opent altijd eerst kijken of er nog geen topic over het onderwerp is! Let daarbij wel op de leeftijd van het laatste bericht in dat topic. Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken! Grote kans dat je vraag al een keer eerder is gesteld. Plaats duidelijke berichten met relevante informatie. Beter geen bericht als een onduidelijk, onzinnig of nietszeggend bericht. Let bij het plaatsen van een bericht op de leesbaarheid (taalfouten, punten, komma's, hoofdletters) Dit vergroot de kans op een zinnige reactie. Plaats vragen of opmerkingen in het juiste (sub)forum. Plaats hetzelfde bericht niet meerdere keren in verschillende forums / topics. Heb je een nieuwe vraag, open dan een nieuwe thread. Neem niet de thread van een ander over door een vraag te stellen die niets met het onderwerp van de thread te maken heeft. Hier kunnen anderen weer van leren en het motiveert mensen om te blijven helpen.

5. Offtopic berichten. Discussieer in een topic alleen over de zaken waarover het topic gaat. Een grapje of grappige reactie op een bericht zal meestal niet als offtopic worden beschouwd. Discussies over privézaken, roddels, chat en andere berichten zijn op Staffordevents.nl in principe niet toegestaan. De uitzondering hierop is het Overige/chat forum waar dit wel is toestaan.

6. Verboden! Verboden is: het plaatsen van reclame en het promoten van producten, diensten, bedrijven etc. (spammen) alles dat door wetgeving verboden is licentie- of copyrightschendingen. Verkoop van honden / puppyhandel is ook niet toegestaan! ( Materialen zoals manden, halsbanden, riemen e.d. wel ) Het plaatsen van een pup uit eigen nest ( Plaatsen zonder betaling dient eerst met 1 van de beheerders te worden besproken alvorens hier een topic over geplaatst wordt.)

7. Ongewenst. Je gedragen als een moderator (Wannabee modje) Als je vindt dat er in een topic gemodereerd moet worden, dan plaats je niet zelf opmerkingen / waarschuwingen, maar waarschuw je een moderator. Vragen om slotjes. (Vragen om een topic te sluiten.) In principe mag dit alleen door de topicstarter en niet door mensen die een topic niet (meer) interessant vinden. Opmerkingen over taalfouten of onleesbaarheid van een bericht. Plaats geen berichten die alleen daar over gaan. Doorgaan op een grappige opmerking of bericht over taalfouten. Na tig "lollige" reacties in een topic, ben je al minimaal tig reacties te laat met lollig zijn en wordt het offtopic. Dit geldt ook voor opmerkingen over taalfouten en onleesbaarheid. Na één opmerking daarover is het wel duidelijk, dus niet daarover doorgaan. Verwijzen naar handleiding of zoekfunctie. Aan alleen een opmerking om de handleiding te lezen of de zoekfunctie te gebruiken heeft niemand iets, dus vermeld minstens een paar zoekbegrippen of de richting waarin gezocht moet worden. Dit geldt speciaal voor verwijzingen naar zoekmachines op het internet. Denk eraan dat veel nieuwe leden juist via die zoekmachines op ons forum terecht zijn gekomen. Berichten in afwijkend lettertype of kleur.

8. Bezwaren. Iedereen die problemen heeft met de inhoud van een bepaald bericht kan dit melden. Geef een duidelijke omschrijving van het bezwaar. Iedere klacht wordt bekeken en indien noodzakelijk wordt er actie ondernomen. Maak hier a.u.b. niet lichtvaardig gebruik van. Ben je het niet eens met een beslissing die is genomen door een moderator kan je via PM (Persoonlijke Mail) de moderator een bericht te sturen met een duidelijke omschrijving waarom je het er niet mee eens bent. Doe dit nooit openlijk via het forum! Bezwaren zullen niet altijd worden beantwoord, maar wel altijd ter kennisgeving worden aangenomen.

9. Overige Een moderator controleert of berichten en leden niet verstoten tegen de regels en onderneemt zo nodig actie. In alle gevallen waarin de regels niet voorzien ligt de beslissingsbevoegdheid bij de moderator(s) De acties kunnen bestaan uit het: verplaatsen van berichten verwijderen van berichten aanpassen van berichten plaatsen van algemene waarschuwingen op het forum sturen van persoonlijke waarschuwingen per PM (Persoonlijke Mail) tijdelijk of permanent verbannen van het forum

Bewerkt:11 maanden  geleden

  
Bezig


Comments are closed.